Σχετικά με εμάς


Το εργαστήριο κεραμεικής «Υδρία» σας καλωσορίζει στον ιστότοπό μας ceramic.gr


ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ


Η κεραμική είναι η τέχνη της φωτιάς. Η πορεια της κεραμικής εδω και 8000 χιλιαδες χρόνια, είναι παράλληλη με την πορεία της λοιπής ανθρώπινης ιστορίας,
Παρ’ όλη την πρόοδο που παρουσιάζει η σημερινή τεχνική που τείνει να αντικαταστήσει την ανθρώπινη προσπάθεια με την μηχανική, εμείς συνεχίζουμε την παράδοση.
Χρησιμοποιούμε τον ¨κόκκινο κρητικό πηλό¨ και με την βοήθεια του κεραμικού τροχού δημιουργούμε χειροποίητα αγγεία για κάθε χρήση. Στη συνέχεια ψήνονται σε δυο στάδια σε καμίνι, γύρω στους 1000° C για κάθε στάδιο. Το πρώτο στάδιο σκοπό έχει να μεταβάλλει τα αντικείμενα (αγγεία και μη) από μαλακά και εύπλαστα σε σκληρά και συμπαγή . Με το δεύτερο στάδιο επιτυγχάνουμε την χρωματική (χωρίς τοξικά) διακόσμηση του αντικειμένου. Εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγγειοπλάστη την ώρα της δημιουργίας, αλλά και να αναδείξετε τον καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα σας.

Ο σκοπός του εργαστηρίου μας η δημιουργία αποκλειστικά χειροποίητων ειδών καθημερινής χρήσεως (τα πάντα κατασκευάζονται στον τροχό). Ο συνδυασμός της κρητικής αγγειοπλαστικής τέχνης, με τις σύγχρονες τεχνικές επισμάλτωσης οι οποίες εφαρμόζονται πάνω στον κόκκινο κρητικό πηλό, προσφέρουν ένα αποτέλεσμα μοναδικό στα προϊόντα μας, δίνοντας συνάμα χρώμα στην καθημερινότητά σας. Τα χρώματα που χρησιμοποιούμε για την επισμάλτωση των αντικειμένων μας είναι απολύτως κατάλληλα για καθημερινή χρήση, έχοντας πιστοποιηθεί αντίστοιχα σε χημείο ως προς τη διασφάλιση της υγείας μας.